RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordpessimistisk industri

Sist oppdatert:
Industrien sliter stadig tyngre, ifølge konjunkturbarometeren til Statistisk sentralbyrå for fjerde kvartal. Stadig flere bransjer melder om dårligere tider, og det er liten optimisme å spore i industrien. Flere indikatorer er nå på historisk lavmål
- Resultatene fra konjunkturbarometeret i fjerde kvartal 2002 forsterker det negative inntrykket som kom til uttrykk i foregående undersøkelse. Det er klare tegn til nedgang i produksjonsvolum og kapasitetsutnytting, og stadig flere oppgavegivere rapporterer om fallende sysselsetting, skriver SSB mandag morgen.

Gjennomsnittlig kapasitetsutnytting er nå om lag 78 prosent – den laveste noteringen i barometerets historie.

Diffusjonsindeksen for samlet ordrebeholdning holdt seg under 50 for syvende kvartal på rad.

Aldri før har så mange oppgavegivere oppgitt etterspørsels- og konkurranseforhold som begrensende for produksjonen. Sterk innenlandsk valuta gjør norske varer vanskeligere å selge – i tillegg blir det billigere å importere, påpeker SSB.

Indikatoren for generell bedømmelse av utsiktene på kort sikt falt for fjerde kvartal på rad og viser det laveste nivået som er registrert siden fjerde kvartal 1977.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere