RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rene hender stopper influensa

Sist oppdatert:
Hvis alle vasket hendene sine oftere, ville det være mindre forkjølelse, influensa og også alvorlig virusutbrudd, ifølge britisk forskning.

Altfor mange slurver med den personlige hygienen, klager professor John Oxford ved Queen Mary's School of Medicine i London ifølge BBC. Han står i bresjen for en gruppe forskere som har sett nærmere på hva som er effektive metoder for å hindre spredning av bakterier og virus, til og med fugleinfluensa.

Forskerne konkluderer med at produkter som antivirusservietter, men at gamle dyder som å vaske seg på hendene med såpe og vann er avgjørende.

Virus kan nemlig overleve på hendene våre i timesvis, ifølge BBC.

Rådet fra forskerne er å vaske hendene ofte, holde hendene unna øyne, nese og munn og dessuten ta en omgang med vaskefilla titt og ofte. Telefonrør, lysbrytere, dørhåndtak og doknapper er nemlig yndede oppholdssteder for virus.

Men tro ikke at disse rådene garanterer at du slipper unna hosting, harking og feber denne høsten og vinteren. Da må du i så fall bli eneboer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere