RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettssaken mellom Fast og MRT i gang

Sist oppdatert:
Rettssaken mellom søkeselskapet Fast og det lille teknologiselskapet MRT, som representeres ved advokat Johan H. Lutdal, startet i Oslo tingrett mandag. iMarkedet var til stede
Les også:

Klart for rettssak mellom MRT og Fast
Høyt spill i Fast-søksmål

Mandag klokken 9 startet rettsaken mellom restene etter MRT Micro, som i dag heter Retail Respons, og søkeselskapet Fast. Saken ble ført mellom høyesterettsadvokat Johan H. Lutdal, som representerte MRT, og advokat Carl A. Christiansen i advokatfirma Ræder Wisløff Aasland og Ottesen, som representerer Fast.

Første del av rettssaken ble brukt til å sette dommerne inn i sakens karakter, og å gå igjennom grunnlaget for rettssaken.

- Etter å ha sett hva de har presentert i dag, er det enda mer klart at kravet er fullstendig grunnløst, sier Fast-advokat Christiansen i en kommentar til iMarkedet.

IT-kjediser til stedet

I tillegg til dommerne var det kjente navn fra det norske databransjen til stede. Fast-sjef John M. Lervik var på plass. På MRTs bord satt Frode Botnevik og Tomm Heibø. Botnevik har tidligere vært styreformann i Nera, mens Heibø tidligere var styreformann i falerte Crest Computer og Sverige-direktør i IT-distribusjonsselskapet Santech Micro Group.

Som iMarkedet har skrevet tidligere, har MRT konsentrert sitt søksmål knyttet mot MS160-chip'en. I tillegg til brudd på den såkalte Kretsmønsterloven, mener også MRT at Fast har forbrudt seg mot Markedsføringsloven.

MS160 er en hardware-chip som i sin tid ble utviklet av miljøet rundt professor Arne Halaas. MRT sikret seg rettighetene til brikken etter overtagelse av selskapet Turbit fra Tandberg i 1996. Salget ble faktisk formidlet av finanskjendis Jan Chr. Opsahl.

Oppsiktsvekkende påstand

Hardware-chip'en MS160 kunne i sin tid søke superraskt gjennom ord i en tekst. Problemet til chipen var imidertid at den ikke var kompatibel med datidens teknologi.

Lutdal kom i mandagens rettssak med den oppsiktsvekkende påstanden om at Fast skal ha produsert opptil flere utgaver av MS160, når de har solgt hardware-løsninger. Dette er oppsiktsvekkende sett i lys av at Fasts teknologi faktisk er basert på programvare.

Fast-ledelsen har lansert et motsøksmål mot enkelte av styremedlemmene i MRT.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere