RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke kan stryke et problem fra listen

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke og Kværner vant frem i EU-domstolen torsdag. Dermed kan Røkke sette strek over et av sine problemer. Her får du listen over Røkkes verste spøkelser
I en melding bekrefter Kværner de har vunnet frem i EU-domstolen. Dette betyr at selskapet ikke må tilbakebetale store summer som ble gitt til Kværners østtyske verft. Potensielt kunne summen ha kommet opp i 1,4 milliarder kroner.

Dermed avsluttes disputten om verftsstøtten som har gått siden 1998.

- Domstolen bekreftet at Aker Warnow Werft fullt ut fulgte de tekniske restrisjonene som var pålagt selskapet i begynnelsen av 1990-årene, og avviste kommisjonens tolkning at produksjonsgrenser var blitt innført, skriver Kværner i en melding.

Aker Warnow-verftets ledelse skriver i meldingen at de er fornøyd med EU-avgjørelsen, og kan nå konsenterere seg om videreutviklingen av de tyske verftene.

Et problem ute av verden

Med EU-avgjørelsen har Røkke og Kværner et av det større problemene ute av verden. Selskapet sitter imidlertid på en rekke andre store problemengasjementer. I januar i år lagde Aftenposten en liste over disse, og her kom ikke Warnow-problemene inn en gang på topp-tre-listen.

Røkkes verste spøkelser:

1 - Sea Launch - Aker Kværner har tatt tap på rundt 1,3 milliarder på satellittoppskytningsselskapet Sea Launch, men har fortsatt utestående 330 millioner kroner i lån og har gitt garantier på enda 1,3 milliarder kroner.

2 -Philadelphia - Milliardforpliktelser og store underskudd.

3 - Equatorial Tonopah - Aker Kværner ble i fjor sommer dømt til å betale rundt 1,2 milliarder kroner til australske Equatorial etter et mislykket prosjekt.

4 - EU og Warnow - Aker Kværner tok det over i 1992 og fikk milliarder i subsidier. EU mener betingelsene er brutt. Dette problemen kan nå strykes på Røkkes liste.

5 - Pensjoner i England Aker Kværner har en underdekning i sin britiske pensjonskasse som på det meste var på rundt 2 milliarder kroner.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere