RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Royal Caribbean mener konsensus er rimelig(Ny)

Sist oppdatert:
Royal Caribbean Cruises fikk et resultat som er 2 cent over konsensus. Selskapet mener at dagens konsensus for 2003 på 2 dollar er rimelig, men er skuffet over åpning av booking-sesongen
RCL fikk et resultat på 2 cent pr. aksje i fjerde kvartal, som er 2 cent over konsensus fra Thomson First Call på 18 cent.

Resultatet ble bedre som følge av bedre enn forventet utvikling i yielden. Avkastning pr. køyedag, yielden, økte med 10,6 prosent i forhold til fjerde kvartal 2001, mens det var ventet en økning på mellom 7 og 9 prosent. Det medførte at yielden var kun 0,7 prosent under snittet for 2001.

RCL har i løpet av året økt kapasiteten med 15 prosent etter leveringer av nye skip.

Svakere booking

Cruisemarkedet er nå midt i det den viktige booking-perioden "the wave season", som hittil har vært svakere enn ventet, ifølge kvartalsrapporten lagt ut torsdag. Spesielt er booking for reiser tidlig i året svakere enn ventet, og det er konflikten i Irak som skaper usikkerhet.

Dermed bekrefter meldingen antagelsene som har gått i aksjemarkedet den siste uken.

Likevel sier konsernsjef Richard D. Fain i RCL i rapporten at selskapet mener markedets konsensus, på omkring 2 dollar pr. aksje, i resultat for inneværende år er rimelig. Selskapet sier at det er vanskelig å guide utover første kvartal på grunn av endringen i bookingmøsteret. Mens "wave season" tidligere ga en god indikatorer for trenden utover i året, så bookes det nå med mye kortere horisont.

For første kvartal ser RCL en økning i yielden, avkastningen pr. køyedag, på mellom 2 og 4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere