RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Russland har ingenting med den norske flyktningstrømmen å gjøre. Norge er for snille, og derfor strømmer det til med asylsøkere, sier Russlands generalkonsul i Kirkenes,  Sergey Shatunovskiy-Byurno (t.v.). Her med visekonsul Igor Lapitskiy.
- Russland har ingenting med den norske flyktningstrømmen å gjøre. Norge er for snille, og derfor strømmer det til med asylsøkere, sier Russlands generalkonsul i Kirkenes,  Sergey Shatunovskiy-Byurno (t.v.). Her med visekonsul Igor Lapitskiy. Foto: Linda Storholm (High North News)

Russisk konsul om asylstrømmen: – Norge er altfor snille

Sist oppdatert:
- Russland har ingenting med den norske flyktningstrømmen å gjøre. Norge er for snille, og derfor strømmer det til med asylsøkere, sier Russlands generalkonsul i Kirkenes.

Ifølge avisen High North News avviser generalkonsul Sergej Sjatunovskij-Bjurno at Russland bevisst sender asylsøkere mot Norge.

– Hvis noen vil dra til Norge, hvordan skulle vi stoppe dem. Hvis folk som oppholder seg i Russland vil dra til Norge og søke asyl, er ikke det noe vi kan hindre, sier han.

Sergej Sjatunovskij-Bjurno peker på at Russland har sine egne flyktninger å ta hånd om. Bare i Murmansk alene bor det 6.000 flyktninger fra Ukraina.

Generalkonsulen påpeker også at å stenge grensen ved Storskog vil være uheldig for grensesamarbeidet.

– Det er ingen god idé å stenge grensen. Det er selvsagt Norges rett å gjøre det, men hvis du stenger grensen for alle, hva vil da skje med næringslivet i grenseområdet? Hva med dem som har familie på begge sider av grensen? Hva med kultursamarbeidet, idrettssamarbeidet? Hva vil skje med hele Barentssamarbeidet, spør han i High North News. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere