RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den russiske TV-kjendisen Dmitrij Kiseljov får ikke komme til Norge for å fiske.
Den russiske TV-kjendisen Dmitrij Kiseljov får ikke komme til Norge for å fiske.

Russisk TV-anker nektes fiskeferie i Norge

Sist oppdatert:
EUs og Norges sanksjoner mot Russland gjør at den russiske TV-kjendisen Dmitrij Kiseljov nektes innreise til Norge. Dermed går han også glipp av en planlagt familieferie med fisking i Gjesvær.

Kiseljov forteller om familieferien som går i vasken i et lengre intervju med russiske Izvestia på fredag.

Saken er omtalt både i nyhetstjenesten Barents Observer , som drives av Barentssekretariatet i Kirkenes, og i VG søndag.

Utenriksdepartementet opplyser til ABC Nyheter at den norske ambassaden i Moskva ikke fått noen søknad om visum fra Kiseljov. Han kan også ha henvendt seg direkte til UDI, men dette er fortsatt uklart.

Kiseljov er en russisk journalist som i desember i fjor ble utnevnt av president Vladimir Putin til å lede den nye russiske regjeringens nyhetsbyrå. Han er kjent for å snakke varmt om Putins politikk, og snakke ufint om Vesten.

Kiseljov er imidlertid et velkjent navn for skandinaviske kolleger. På 90-tallet møtte han ofte sine journalistkolleger på den andre siden av grensen i nord.

I fjor høst inviterte et nettverk av russiske, norske, finske og svenske journalister, som alle dekker Barents-regionen i sitt arbeid, den kontroversielle russiske journalisten til sitt årlige møte i Kirkenes sent i april.

Initiativet til å invitere Kiseljov ble tatt lenge før EU kunngjorde sanksjonslisten mot Russland i mars, og som Norge følger.

– Som en person som er 100 prosent venn av Norge, rammes jeg av norske sanksjoner hvis mål er å hindre ytringsfrihet. Flott! Jeg synes ikke dette er så veldig gjennomtenkt, sier Kiseljov som studerte norsk ved universitetet i Leningrad og snakker språket flytende. (©NTB)

Les også:Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere