RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så farlig er vanlig salt

Sist oppdatert:
Forskere mener vi bør halvere saltinntaket.

(SIDE2): Vi spiser fire kilo salt per person og år i gjennomsnitt, skriver Aftonbladet.

- Anbefalinger fra WHO og forskere i Norden og USA er at vi bør halvere nivået for å senke blodtrykket og minske risikoen for slag, sier professor Åke Bruce ved Livsmedelverket til den svenske avisen.

I et forsøk på å få ned saltet blant annet i ferdigmat og brød, har Livsmedelsverket satt i gang diskusjoner med blant annet livsmiddelindustrien og Sveriges hotell og restauranter. Tanken er å redusere saltinnholdet med fem prosent per halvår.

Bruce påpeker videre at det er viktig å halvere saltinntaket for å minske risikoen for slag og hjerte-og karsykdommer.

Les mer helse her.

Les Side2 på mobilen

LES: Hollywoods sunneste mødre

LES: Er du i faresonen for diabetes

LES: Kols øker hos kvinner

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere