RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Så mye har boligprisene falt

Sist oppdatert:
Boligprisene falt 1,3 prosent fra oktober til november.

OSLO (NTB): Boligprisene fortsetter nedover og falt 1,3 prosent fra oktober til november. Hittil i år har stigningen vært 5,1 prosent sammenlignet med gjennomsnittsprisen i 2012.

Korrigert for sesongvariasjoner er nedgangen fra oktober 0,9 prosent, viser tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

- Vi har hatt en negativ prisutvikling i flere måneder, boligprisene på landsbasis har falt med 5,9 prosent siden mai i år. Det er sannsynlig at vi i desember har en negativ tolvmånedersvekst for første gang siden 2009, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eff.

Han understreker at det likevel er viktig å nyansere oppfatningen om at boligprisene har steget uforholdsmessig mye de siste årene.

- Boligprisene de siste seks årene har steget med 29 prosent, i samme periode har lønnsveksten for husholdningene steget med cirka 28 prosent. Det har vært godt samsvar mellom utvikling i boligprisene og lønnsnivåene til forbrukerne, sier Dreyer. (©NTB)

OBOS-prisene falt 0,8 prosent i november. Hittil i år har prisene falt med 2,5 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området er nå 40.501 kroner og 1,4 prosent lavere enn i november 2012.

- Prisnedgangen vi har hatt de siste månedene ser nå ut til å flate ut. Vi kan ikke se at det er noen økonomiske faktorer som skal føre til en varig prisnedgang, men svaret på det får vi først et stykke ut i 2014, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

Statistikken bygger på 629 eierskifter i OBOS-boliger i november. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere