RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LUNSJRETT: Kikerter er en favoritt hos Tanja, og spiser de gjerne ovnsbakt sammen med en salat til lunsj eller middag.
LUNSJRETT: Kikerter er en favoritt hos Tanja, og spiser de gjerne ovnsbakt sammen med en salat til lunsj eller middag. Foto: Privat

Saksøkt etter matforgiftning

Sist oppdatert:
12 ble syke av salat med Norovirus.

Et elektrikerfirma gikk til sak mot et cateringfirma etter at 12 av bedriftens ansatte ble syke av maten som ble levert, skriver RB.no.

Firmaet mente at matforgiftningen førte til tapt fortjeneste på grunn av det høye sykefraværet.

Dårlig salat
Elektrikerfirmaet krevde til sammen nesten 100.000 kroner for lønnsutgifter og tapt fortjeneste.

Tingretten mente på sin side at selv om cateringfirmaet hadde skyld i at de ansatte ble syke, så har de ikke erstatningsansvar overfor bedriften.

Hvorfor?

Jo, Mattilsynet har konkludert med at sykdommen sannsynligvis kommer fra lollosalaten som ble levert sammen med maten.

Denne salaten ble i ettertid trukker fra markedet på grunn av påvist norovirus.

Ikke til firmaet
I sin begrunnelse har retten kommet fram til at det er cateringselskapet som er ansvarlig for å ha servert den dårlige salaten, og at de dermed har skyld i at de ansatte ble syke.

Når det kommer til det økonomiske kravet fra bedriften ser de imidlertid annerledes på saken.

Retten skriver at selskapet ikke er erstatningsansvarlige overfor bedriften, men den enkelte ansatte som ble syk.

Dermed tapte elektrikerfirmaet saken og må i tillegg betale saksomkostninger på 75.000 kroner.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere