RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp-nestleder Per Sandberg støtter Carl I. Hagens utspill om å sende båtflyktningene tilbake til sitt hjemland.
Frp-nestleder Per Sandberg støtter Carl I. Hagens utspill om å sende båtflyktningene tilbake til sitt hjemland. Foto: Vidar Ruud

Sandberg: - Hagen er innenfor Frps program

Sist oppdatert:
Frp-nestleder Per Sandberg støtter partikollega Carl I. Hagen, som vil sende båtflyktningene tilbake.

Frp-nestoren som i dag er førstekandidat for Fremskrittspartiet i Oslo, slo torsdag fast overfor Aftenposten og senere NRK at Europa må si at alle flyktningene må sendes hjem.

– Den eneste løsningen er dessverre å returnere dem, for da vil de få et signal om at det ikke nytter. Da vil man slutte å sende farlige båter over havet, hvor veldig mange dør, sa Hagen til NRK.

Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, vil sende båtflyktningene tilbake over Middelhavet.

Den tidligere Frp-lederen vil sende flyktningene til leirer som skal bygges med europeisk støtte i Libya og andre land på andre siden av Middelhavet.

Les også: Carl I. Hagen vil sende båtflyktningene tilbake

– Må hindre båtreiser

Sandberg sier Hagen som førstekandidat i Oslo er bekymret for befolkningsutviklingen i hovedstaden og derfor må få lov til å gi uttrykk for diskusjoner og vedtak i Frp.

– Carl I. Hagen er helt innenfor det som er partiets program og vedtatte resolusjoner, selv om ingen har vedtatt å snu disse båtene på noen slags måte, sier Sandberg til NTB.

– Men flyktningene skal returneres til opprinnelseslandet. Vi må hindre dem i å legge ut på denne farefulle ferden, fremholder han.

Oslo Frps leder Camilla Wilhelmsen beskriver Hagens uttalelser som et soloutspill.

– Dette er Carl I. Hagens synspunkter, og han må kunne gå ut med det han ønsker. Men dette har ikke vært drøftet i Oslo Frps organer, sier hun til NRK.

– Vil bryte sammen

Sandberg understreker at det er helt sentralt for Frp å øke innsatsen lokalt i stedet for å ta imot flyktninger i Norge.

– FN har sagt at det trengs 50-60 milliarder kroner for å hjelpe til i Syria og nærområdene, men FN har ikke fått inn halvparten av disse midlene. Det er stort potensial for bistand og hjelp i nærområdene hvis FN får de nødvendige pengene, sier Sandberg.

Carl I. Hagen mener det er viktig å sende et kraftfullt signal til flyktninger på den andre siden av Middelhavet om at det ikke nytter å komme til Norge og Europa.

– Dette går galt for Europa. Hvis presset blir for stort, vil mye bryte sammen. Det vil bryte sammen etter hvert i Oslo også, sier han til Aftenposten. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere