RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

Sandberg: - Nathan-saken viser behovet for Frp i regjering

Sist oppdatert:
Mener tingrettens dom kan bidra til mer ulovlig innvandring.

Frp-nestleder Per Sandberg mener tingrettens dom i Nathan-saken kan bidra til mer ulovlig innvandring, og tilbyr seg å stramme inn.

Han mener saken vil legge premissene for ytterligere ulovlig innvandring og bidra til trenering av utsending av ulovlige innvandrere.

– Dette viser behovet for en ny regjering der Frp er med. Vi må få på plass en betydelig innstramming i innvandringspolitikken. Det at Nathan nå får bli i Norge, betyr i realiteten at foreldrene hans, som er ulovlige innvandrere, også får opphold, sier Sandberg i en uttalelse.

Han mener saken viser at bare voksne innvandrere med barn venter lenge nok, får de opphold selv om de etter loven ikke skulle hatt det.

I andre opposisjonspartier er tonen en annen. KrF-leder Knut Arild Hareide betegner på Twitter Utlendingsnemndas avgjørelse om ikke å anke dommen fra Oslo tingrett som veldig gledelig. Venstre-nestleder Terje Breivik mener nemnda nå har utvist klokskap og godt politisk skjønn.

– Nå må vi få på plass et regelverk for asylbarn som i langt større grad ivaretar barnets beste kontra innvandringsregulerende hensyn. Da kan vi unngå slike saker som Nathans i fremtiden, sier han.

SVs stortingsrepresentant Karin Andersen gir på Twitter også uttrykk for glede over avgjørelsen.

AUF-leder Eskil Pedersen uttalte at tirsdagens dom viser at rettsstaten fungerer. Han mener det er viktig at UNE lytter til premissene i dommen også i andre saker. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere