RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SANNER: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (til høyre) fotografert med helse- og omsorgsminister Bent Høie i bakgrunnen.
SANNER: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (til høyre) fotografert med helse- og omsorgsminister Bent Høie i bakgrunnen. Foto: Per Løchen (NTB scanpix)

Sanner vil ha flere utleieboliger

Sist oppdatert:
Regjeringen vil få fart i byggingen av utleieboliger i kommunene for å sikre at vanskeligstilte har et trygt sted å bo.

Oslo (NTB): Tiltak for å få til dette vil være en del av budsjettet som legges fram til høsten, varsler kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Sammen med arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) la han fram en strategi for boligsosialt arbeid torsdag.

Regjeringens mål er å få de mange offentlige etatene til å samordne hjelpen til de som stiller svakt på boligmarkedet.

– Det å ha en bolig danner rammen rundt livet vårt og må være på plass for at man skal kunne ta nye steg, som å få seg arbeid eller ta utdanning, sier Sanner.

Han hadde ikke satt opp noe regnestykke over hva det vil koste å sette strategien ut i livet, men viser til at både boligstøtte og flere utleieboliger koster penger.

Fra før er det kjent at startlånsordningen, som gis gjennom Husbanken, skal målrettes mer mot de svakeste gruppene. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere