RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Forsvaret)

Se på soldaten!

Sist oppdatert:
Kronprinsen på besøk i Afghanistan - se bilder!

(SIDE2): Kronprins Haakon (36) har denne uken besøkt de norske styrkene i Afghanistan og fått innføring i deres hverdag i landet. I godt og vel ett døgn fulgte Haakon soldatene og fikk besøke både Kabul, Meymaneh og Faryab der de norske styrkene holder til.

Se bildeserie nederst i saken!

Soldat-skryt
Ifølge Forsvarets hjemmesider møtte kronprinsen soldatene med mye varme og skryt.

- Når jeg er ute og reiser og i møter i Nato og andre fora får norske soldater gode skussmål. Dere i spesialstyrkene får mye skryt for å være målrettet, seriøse og profesjonelle, fortalte kronprins Haakon til spesialjegerne. Disse soldatene løser spesielle og særdeles krevende oppdrag i og rundt den afghanske hovedstaden Kabul.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her

Luftig tur
Kronprinsen var med på en demonstrasjon i evakueringshelikopteret til Norwegian Aeromedical Detachment (NAD), og i en simulert redningsaksjon fikk han oppleve hele kjeden av operasjoner som må til for å redde liv.

- Det var fint for meg å få komme ned hit og se med egne øyne hvordan situasjonen er for de norske styrkene her i landet. Jeg er imponert over det norske styrkebidraget og jeg har lært mye, sier Haakon.

Dagen ble avsluttet i Kabul med møter med FNs spesialutsending Kai Eide, Afghanistans utenriksminister Dadfar Spanta og ambassadør Kåre Aas, og en middag med nordmenn som befinner i landet.

Haakon har selv utdannelse fra Marinen og har 1. avdeling av krigsskoleutdannelsen ved Sjøkrigsskolen i Bergen.

2299

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere