Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
VM: Kong Harald er med i VM for 8-metere som foregår på Hankø denne uken i forbindelse med Kongelig Norsk Seilforbunds 125 årsjubiluem. Dette bildet er fra Færderseilasen i fjor.
VM: Kong Harald er med i VM for 8-metere som foregår på Hankø denne uken i forbindelse med Kongelig Norsk Seilforbunds 125 årsjubiluem. Dette bildet er fra Færderseilasen i fjor. (Scanpix)

Seiler som en konge

Promotion med annonselenker

Gratis e-bok: Slik får du suksess med tall

Oddsen med annonselenker

Norge kan stå for et mirakel

Kong Harald stiller i sin fars gamle seilbåt og gjør det bra i verdensmesterskapet.

(SIDE2): Kong Harald (71) deltar denne uken i VM i seiling på Hankø. Etter at dag tre er over ligger regenten på en god femte plass med sin klassiske båt - kun slått av moderne båter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gammel båt
Kongen har rormannsansvaret i «Sira» det som var kong Olavs seilbåt. De siste årene har båten gjennomgått en betydelig restaurering etter at den var stilit ut på museum i noen år. Men den er allikevel ikke eldre enn at den markerer seg godt blant de andre 25 båtene fra hele ti nasjoner som er med i mesterskapet.

Seilbåten ble bygget i 1937 og kong Olav seilte en rekke regattaer i den flotte meterbåten. Den var den tidligere kongens soleklare favorittbåt og Harald kunne endelig sjøsette båten han vokste opp med i fjor sommer. Året etter seiler den altså VM.

Les også: Slik cruiser de kongelige

Leder klassisk
Kongens båt tok også ledelsen blant de klassiske båtene etter tirsdagens to seilaser. Kongen fortalte til NRK tidligere denne uken at han derfor ikke tror han kommer til å bli verdensmester totalt, men håper på god plassering i egen klasse.

Verdensmesterskapet i seiling for 8-metere, som arrangeres for første gang på 25 år, startet på mandag og varer frem til lørdag.

Seileglad
Om ikke kongen skulle bli verdensmester denne sommeren, så har han markert seg som en dyktig seiler i både inn-og utland i alle år. Kong Harald deltok i sommer-OL i Tokyo i 1964 og i 1987 ble han og mannskapet verdensmestre med seilbåten, entonneren «Fram X». For tre år siden ble de europamestre med «Fram XV» og året etter fikk kongen en ny seilbåt - «Fram XVI».

Kilder: kongehuset.no, nrk.no og aftenposten.no

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus