RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Norge øker antall helsearbeidere som skal sendes til Vest-Afrika for å bekjempe ebola.
Norge øker antall helsearbeidere som skal sendes til Vest-Afrika for å bekjempe ebola. Foto: Dominique Faget (AFP/NTB Scanpix)

Sender 200 helsearbeidere til ebolaområde

Sist oppdatert:
Regjeringen sender flere helsearbeidere til Vest-Afrika.

Fredag signerte regjeringen en samarbeidsavtale med Storbritannia om norske bidrag til deres ebola-operasjon i Sierra Leone.

Regjeringen har samtidig besluttet å åpne for å øke antall helsepersonell som de sender fra 60 til 200 personer, skriver Helsedepartementet i en pressemelding lørdag kveld.

- Jeg er glad for at vi nå har signert en samarbeidsavtale med Storbritannia. Vi vil bidra i kampen for å stoppe ebola. Derfor ønsker vi å sende helsepersonell til Sierra Leone så fort som mulig. Et samarbeid med Storbritannia er den raskeste måten å bidra til økt behandlingskapasitet i Vest-Afrika, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Vi vil bidra i kampen for å stoppe ebola, sier helseminister Bent Høie (H).

Høie takker de som så langt har meldt sin interesse.

- Jeg vil takke de over 300 helsearbeiderne som så langt har meldt sin interesse for å bekjempe ebola-epidemien. Jeg er stolt over at så mange har sagt seg villig til å reise. Helse Bergen er på oppdrag fra Helsedirektoratet godt i gang med å rekruttere personell for utsending, sier han.

Høie påpeker samtidig at det er en forutsetning for det norske bidraget at sikkerheten til helsearbeiderne ivaretas.

- Norske myndigheter har derfor klargjort et Hercules-fly til bruk ved en eventuell evakuering av norsk helsepersonell. I tillegg har Norge inngått en avtale med Phoenix Air Group om hjemtransport av norske borgere, står det i pressemeldingen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere