RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser klar økning i oljeproduksjon

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet venter en økning i OPEC-produsert olje på 1,8 millioner fat pr. dag i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor
Det går frem av månedsrapporten fra Energy Intelligence Administration.

OPECs produksjon i mars økte med 0,56 millioner fat pr. dag til 27,65 millioner fat pr. dag. Det er i hovedsak Saudi Arabia og Kuwait som har økt produksjonen, i tillegg til en økning på 0,9 millioner fat i Venezuela. Produksjonsbortfall i Nigeria har trukket ned.

Ifølge EIA så produserer OPEC-landene i Midtøsten nå nær maksimum, og det forventes et fall i produksjonen i april på grunn av bortfallet av Irak og deler av Nigerias oljeproduksjon.

Likevel er den totale OPEC-produksjonen i andre kvartal ventet å ligge 1,8 millioner fat pr. dag over samme kvartal i fjor, som var meget svakt. Det er ventet en økning i non-OPEC-produksjonen på 1,2 millioner fat pr. dag i 2003, og en samlet økning i verdensproduksjon på 2,4 millioner fat pr. dag i 2003.

Prognosen er basert på en økning av OECD-lagrene fra et et nivå i den nedre enden av snitt for de siste 5 årene, til et lager nivå midt i intervallet.

Når det gjelder etterspørselen så ventes den å øke med 1,1 millioner fat pr. dag i 2003, hvorav USA vil stå for 40 prosent. Omkring 0,5 millioner fat er ventet å komme fra Kina og andre ikke-OECD-land. Verdens oljeetterspørsel er ventet å ligge på 78,6 millioner fat i 2003, og 80 millioner fat i 2004.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere