RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser økte verdier i PGS

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets er fornøyd med Petroleum Geo-services siste tiltak for å øke inntjeningen på selskapets seismikkflåte, og øker kursmålet, men ikke anbefalingen
Det var tidligere denne uken PGS meldte at de vil overføre to av sine seismikkfartøyer fra 4C-seismikk til tradisjonell streamer innsamling av data innen 3D og 2D seismikk. PGS meldt selv at de forventer endringen vil bety 10 millioner dollar årlig i økt driftsinntjening.

Meglerhuset DnB Nor Markets mener endringen er fornuftig og øker sine resultatestimater for 2006 med 7 prosent, og øker samtidig verdsettelsen av PGS etter en såkalt sum-of-parts tilsvarende til 28 dollar pr. aksje.

Meglerhuset mener også at PGS nå forsvarer en 10 prosents premie med tanke på en mulig splitt av selskapet i to etter franske CGGs oppkjøp av seismikkselskapet Exploration Resources. CGG betalte en premie på 30 prosent ved budet på Exploration Resources.

Oppsummering:
Anbefaling: Hold
Kursmål: 200 NOK (170)
Meglerhus: DnB Nor Markets
Dato: 7. september 2005

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere