RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serveringstips til nyttårsaften

Sist oppdatert:
Har du invitert venner og kjente til middag, men vet ikke hva du skal servere? Art of Taste gir deg tipsene.

(SIDE2:) Når stua er vasket og barskapet er fullt, er man klar for nyttårsaften. Men hva skal man servere?

Er du en av de som ennå ikke vet hva du skal servere gjestene dine, så har vi et lett utvalg under.

Forrett:

En flott forrett er en filokurv med krydderstekte skalldyr. Den ser lekker ut, og du kan stort sett gjøre alt på forhånd. Spar selve monteringen til slutt. Skalldyrene skal marineres i noen timer og så stekes og avkjøles, og både filokurven og karsekremen kan lages i god tid før servering.

Se oppskriften her.

Middag:

Andebryst er et nydelig, velsmakende kjøttstykke. Det smaker aller best om du er forsiktig med varmen, slik at kjøttet blir rosa. Trim vekk kantene med fett og skinn, og snitt resten i små ruter. Stek det med skinnet ned, da er det lettere å få sprø skorpe. Madeirasaus og glaserte neper er nydelig tilbehør. Røsti eller ovnsbakte potetbåter passer godt til.

Se oppskriften her.

Få flere mat-tips til nyttårsaften her.

Drikke:

Man kan ikke ha et godt måltid uten noe godt i glasset. Champagne er tingen. Her er noen man kan bryne seg på:

Comte de Noiron Coeur de Cuvée Brut, vnr 14693, kr 215.

Strågul på farve. Dufter av røde epler og toast med hint av mineraler. Middels til god fylde med fin syre og bra lengde.

Besserat de Bellefon Brut Cuvée de Moines, vnr 960, kr 240.

Gyllen strågul på farve. Gule epler, toast og mineraler i duften med hint av sjokolade. Rik og moden frukt balanseres av frisk syre. Bra lengde.

Caves des Hautes-Côtes Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut, vnr 20121, kr 121,00.

Fra Burgund i Frankrike. Strågul på farve. Sitron og epler i duften med hint av mineraler. Lett til middels fyldig med et fint, syrlig preg.

Se den store Champagnetesten her.

Da er det bare å ønske lykke til og et godt nytt år!

Alle oppskrifter er hentet fra Art of Taste.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere