RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter opp grensene for buffersone i Øst-Ukraina

Sist oppdatert:
Donetsk (NTB-Reuters): Representanter fra Ukraina, Russland og OSSE har begynt arbeidet med å sette opp grensene for buffersonen som partene har blitt enige om i Øst-Ukraina, sier ukrainske militærkilder.

For en uke siden ble myndighetene i Kiev og de prorussiske separatistene enige om en avtale som blant annet innebærer tilbaketrekning av artilleri og tungt militært utstyr som stridsvogner fra frontlinjen for å opprette en 30 kilometer bred buffersone.

Ifølge en ukrainsk militærkilde møttes ukrainske og russiske representanter hverandre i Donetsk for å avklare eksakt hvor grensene for buffersonen skal gå.

Det russiske utenriksdepartementet avviser på sin side at de er involvert i samtalene, og sier i en uttalelse at de ikke er med fordi de ikke er en del av konflikten. Det er kun Kiev og separatistene som er ansvarlige for våpenhvile-samtaler, ifølge det russiske utenriksdepartementet.

Også representanter fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) deltar i diskusjonene i Donetsk fredag. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere