RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerhetsrådet fordømmer Nord-Korea

New York (NTB-AP-Reuters): Sikkerhetsrådet fordømmer Nord-Koreas atomprøvesprengning og varsler nye straffetiltak mot landet.

- Sikkerhetsrådets medlemmer begynner straks arbeidet med en ny resolusjon, heter det i en kunngjøring etter mandagens møte som gikk bak lukkede dører.

USA ønsker en krass resolusjon med tøffe straffetiltak, supplerte landets FN-ambassadør Susan Rice etter møtet.

Sikkerhetsrådets 15 medlemsland konstaterer at kommunistregimet i Pyongyang nok en gang har brutt FN-resolusjon 1718, som ble vedtatt av Sikkerhetsrådet etter at Nord-Korea gjennomførte sin første atomprøvesprengning i oktober 2006.

Resolusjon 1718 inneholder en rekke økonomiske straffetiltak mot Nord-Korea og forbyr samtidig landet å gjennomføre atomprøvesprengninger eller tester av ballistiske raketter.

Også 5. april brøt landet resolusjonen ved å gjennomførte en rakettoppskytning. Ledelsen i Pyongyang hevdet at de skjøt opp en satellitt, men ble anklaget av omverdenen for å ha gjennomført en fordekt prøveskyting av en langdistanserakett. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere