RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer utskipning av DNO-olje

Sist oppdatert:
Det canadiske oljeselskapet Nexen skal ha inngått en avtale med myndighetene i Yemen for ekstra sikkerhetstiltak rundt den vitale oljeterminalen, nær området der VLCC'en Limburg ble angrepet
Les også: DNO øker produksjon og kapasitet i Yemen(Ny)

Det er Nexen som står for transporten og eksporten av det norske oljeselskapet DNOs oljeproduksjon i Yemen. DNO leier kapasitet i Nexens rørledning og eksporterminal for oljen som produseres fra DNOs Tasour- og Sharyoof-felt innenlands i det arabiske landet.

Ifølge TradeWinds skal Yemen nå få overvåkningssystemer, båter og trening av kystvakten for å bedre sikkerheten ved Nexenz oljeterminal Al Dhaba.

Det var i fjor at belgiske Euronavs supertanker Limburg på 300.000 dødvekttonn var involvert i det som mistenkes for å være et terroristangrep.

Angrepet har påført Yemen både handelstap og flere erstatningssøksmål.

Assurandørene skal ha innført en 300 prosents økning i premiene for alle skip som skal inn til landet, ifølge TradeWinds. Dette skal blant annet ha halvert containertrafikken i Aden.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere