RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinvest med fler selger i Ocean Rig(Ny)

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto har på vegne av blant annet Sinvest plassert en aksjepost tilsvarende 8,4 prosent av askjene i riggselskapet Ocean Rig i sen handel torsdag. Sinvest med Bjarne Skeie i spissen kan notere en pen gevinst
Nytt: Kommentar fra SeaDrill

Aksjeposten ble krysset av meglerhuset Pareto ved 16.10-tiden i ettermiddag og omfattet 7,54 millioner aksjer.

Av dette har Sinvest flagget at de står bak 4 millioner aksjer. Aksjeposten ble gjort på kurs 91,50 kroner.

Sinvest eier etter salget 5,936.148 millioner aksjer tilsvarende 6,27 prosent i Ocean Rig.

Det er ikke kjent hvem som står bak det resterende volumet, eller hvem som er kjøper. Er det en kjøper av posten skal en flaggemelding foreligge inen børsåpning i morgen.

- Jeg vil ikke kommentere noen ting som helst akkurat nå, sier konsernsjef Tor Olav Trøim i riggselskapet SeaDrill som er største aksjonær i Ocean Rig. Han vil heller ikke kommentere om det vil komme noen melding om aksjeposten fra SeaDrills side i morgen.


SeaDrill kan utifra dagens flaggeregler være kjøper av hele posten og havne rett under neste flaggegrensen som for deres del er ved 33,3 prosent.

De ansatte i Ocean Rig erklærte i går opsjoner tilsvarende 5,33 millioner aksjer. En del av disse aksjene er ventet å bli solgt i løpet av kort tid, og kan inngå i dagens storpost. De ansatte og styremedlemmene hadde en gjennomsnittlig innløsningskurs på drøye 28 kroner på opsjonene.

De fire største eierne i Ocean Rig før posten ble omsatt var SeaDrill (24,6 prosent, CreditSuisse First Boston (20,1 %), Sinvest ASA (11.1 %) og Goldman Sachs (10,2 %).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere