RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sissener kaster kundene inn i Merkantildata

Sist oppdatert:
Mens Orkla Enskilda selger ut Merkantildata-aksjer i bøtter og spann, sprengkjøper Alfred Bergs Jan Petter Sissener & Co. hos Merkantildata og Arne A. Jensen (bildet). Partner Getronics opplyser at synet på Merkantildata-posten ikke er endret
De to emisjonspartnerne til Merkantildata går vidt forskjellig veier i aksjen. Mens meglerhuset Orkla Enskilda selger unna i stor stil, kjøper meglerbordet til Jan Petter Sissener i Alfred Berg relativt mye Merkantildata-aksjer.

Sissener var tidligere meglersjef i Orkla Enskilda, men meldte overgang til Alfred Berg i fjor. Han har aldri lagt skjul på sitt positive syn på Merkantildata-aksjen, hverken da han jobbet i Orkla Enskilda eller i Alfred Berg.

I tillegg til dette har den nyansatte analytikeren Morten Sundstø hos Alfred Berg gått til en sterk kjøpsanbefaling på Merkantildata-aksjen.

Storkjøper

En gjennomgang av aksjehandlene de siste fem dagene viser klart de to emisjonspartnernes posisjoner. Mens Alfred Berg har nettokjøpt 67 prosent av Merkantildata-aksjen, står Orkla Enskilda med minus 31,3 prosent.

Mandag stod Alfred Berg for hele 62,5 prosent av kjøpersiden i Merkantildata.

Trøbbel for storaksjonæren

I tillegg til kjøpene til Alfred Berg og salgene til Orkla Enskilda, er det visse spørsmålstegn knyttet til Merkantildata-partner og storeier Getronics. Det nederlandske IT-selskapet ble storeier i Merkantildata da Getronics Norge gikk inn i konsernet. Det har vist seg i ettertid at transaksjonen ikke var den smarteste den legendariske Merkantildata-sjefen Tom Adolfsen gjennomførte. Merkantildata fikk for stor kapasitet på et område med stagnasjon eller nedgang.

Nå har Getronics en eierandel på 9,5 prosent av aksjene i Merkantildata.

Getronics har store problemer med tung gjeldsside. I forrige uke fikk ikke selskapet flertall for sitt tilbud til obligasjonseierne om å konvertere gjeld til aksjer i Getronics. Denne uken blir et nytt tilbud sendt ut til obligasjonseierne, opplyser informasjonssjef Herbert van Zijl i Getronics til iMarkedet.

Han sier videre at gjeldsproblemene noe når det gjelder Merkantildata.

- Denne utstedelsen (obligasjonstilbudet) forandrer ikke vårt syn på Merkantildata, sier van Zijl til iMarkedet.

I slutten av desember uttalte Getronics at de ikke ønsket å selge unna sine aksjer i Merkantildata.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere