RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Sjekk hvor mye du drikker i året

Sist oppdatert:
Nordmenn drikker minst i Europa

(SIDE2:) Nordmenn havner langt ned på listen når det gjelder mengder alkohol vi drikker, skriver Aftenposten.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Et hakk etter Sverige
Selv Sverige ligger foran oss. Ifølge en rapport om psykisk helse Folkehelseinstituttet har skrevet, så er alkoholforbruket i Norge forbausende lavt, og kun i muslimske land er det lavere.

Ifølge Aftenposten drikker nordmenn 4,9 liter ren alkohol i året, enten det være seg gjennom sprit, øl eller vin. Tsjekkia og Tyskland ligger på topp med henholdsvis 12,4 liter og 10,3 liter.

Sverige drikker 5,7 liter alkohol per person i gjennomsnitt.

Helgefylla skadelig
Det betyr imidlertid ikke at nordmenn er så ekstremt sunne i sine alkoholvaner. Vår evne til å innta mye alkohol over korte tidsrom i helgene kan være minst like skadelig som å drikke litt til måltider i hverdagene. Men vår alkoholkultur er fremdeles knyttet i stor grad til fest, mens i andre land i Sør-Europa er det mer integrert i dagliglivet.

Den norske helgefylla lever i beste velgående og er i disse tider gjenstand for både morskap og skrekk fra turister som besøker landet.

Ingeborg Rossow i Sirus sier til Aftenposten at man likevel ser en ganske sterk økning i alkoholforbruk blant nordmenn fra 1940-årene og frem til i dag. All alkohol nordmenn kjøper via taxfree eller svenskehandelen er heller ikke med i de offisielle tallene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere