RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Chris Radburn (Pa Photos)

Sjuåring døde av svineinfluensa

En sju år gammel svensk gutt døde i nyttårshelgen etter å ha blitt smittet av svineinfluensa.
Sist oppdatert:

Dette er det første svineinfluensadødsfallet i Sverige i andre omgang av den smittsomme virussykdommen, melder Helsingborgs Dagblad på nett.

- Tre pasienter har fått behandling på forskjellige intensivavdelinger i Skåne. En er skrevet ut fra intensivavdelingen, og så har vi det tragiske dødsfallet i Helsingborg, sier assisterende smittevernoverlege Per Hagstam i Skåne til hd.se.

Pasientene har det til felles at de alle tilhører risikogruppene.

I Norge meldte Folkehelseinstituttet lille julaften at det fortsatt er lav, men økende influensaaktivitet i Norge. Det er ulike influensatyper som sirkulerer. Den som dominerer er influensa B.

Assisterende divisjonsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet håper Norge slipper en ny stor bølge av svineinfluensa i vinter, men anbefaler uansett personer i risikogruppene å ta årets sesonginfluensavaksine, som også dekker svineinfluensa.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere