Nettavisen.no

Kontakt oss 468 30 050
Foto: SKJERMDUMP (NRK)

Skaffet dette intervjuet trøbbel for produsenten?

Her røper trolig Steven Van Zandt for mye om produksjonen av «Lilyhammer». Nå har de fått Arbeidstilsynet på nakken.

I november i fjor stilte hovedrolleinnehaveren i «Lilyhammer», Steven Van Zandt, opp på intervju med Filmbonanza på NRK.

Ifølge Filmbonanza er «noe av det som Steven Van Zandt har tatt med seg inn i serien den amerikanske arbeidsmoralen».

- Ingenting skal gå i veien for å gjøre «den tingen» så bra som den kan bli. Jeg vil ikke høre noe om ni-til-fem-jobb. Jeg er ingen ni-til-fem-fyr. Jeg vet det er mye ferie her, og det er OK, det er kulturen, men det er ikke min kultur, sa Van Zandt om arbeidet med den nye NRK-serien.

Denne uttalelsen angrer han nok på i dag.

Se intervjuet i bunnen av saken!

- Har brutt arbeidsmiljøloven
Nå har Arbeidstilsynet lagt fram en rapport som viser at produksjonsselskapet Rubicon, som laget TV-serien, har brutt arbeidsmiljøloven.

Ifølge rapporten har arbeidsdagene vært altfor lange og bruken av overtid omfattende.

- Rubicon har fått sju varsler om pålegg. Brudd på arbeidstidsbestemmelsene og manglende forebygging er alvorlig, sier avdelingsdirektør i Arbeidstilsynet i Oslo, Pål Lund, til NRK.

17-timers arbeidsdager
Tilsynsrapporten viser til arbeidsuker på mellom 60-70 timer, med 79 timers uke som høyeste timetall, og arbeidsdager på mellom 15 og 17 timer.

- Vi ser selvsagt på alt sånt med det største alvor. Vi skal se på hva vi i detalj må rette opp. Generelt er det et problem i produksjoner som dette, og i spillefilmer, sier daglig leder i Rubicon, Lasse Hallberg, til NRK. Selskapet har nå tre ukers frist på å svare.

- Må følge bestemmelsene
NRK har ikke formelt ansvar ser de alvorlig på rapporten.

- Vi vet at denne type produksjoner blir assosiert med NRK, derfor er vi veldig nøye overfor produksjonsselskapet i at de må følge de bestemmelser som gjelder i arbeidslivet, sier Petter Wallace, innkjøpssjef i NRK.

Her er hele intervjuet med Steven Van Zandt på Filmbonanza:

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull!
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus