RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skikkelig Software Innovation-smell (Ny)

Sist oppdatert:
Software Innovation og Per Kveim klarte ikke å levere innenfor guidance i fjerde kvartal. Selskapet kom med en skikkelig goodwill-smell til investorene
Software Innovation fikk en omsetning på 124 millioner kroner i fjerde kvartal 2002, mot 196 millioner kroner i 2001. Selskapets driftsresultat før spesielle poster (EBIT) endte på minus 5 millioner kroner i fjerde kvartal 2002 sammenlignet med 30 millioner kroner i fjerde kvartal 2001.

Driftsresultatet før avskrivninger og spesielle poster (EBITDA) endte på 2 millioner kroner for fjerde kvartal 2002, mot 42 millioner kroner i fjerde kvartal 2001.

Selskapet har også tatt nedskrivninger med til sammen 123 millioner kroner. Etter dette er konsernets goodwill på 83 millioner kroner. Dermed blir tapet før skatt i kvartalet på hele 142,3 millioner kroner.

Håper på bedring

På presentasjonen onsdag sa Software Innovation-sjefen Per Kveim at utviklingen i IT-markedet var høyst usikker. Derfor var han forsiktig med guidingen fremover. Han sa likevel dette:

- Under forutsetning av at markedet ikke endrer seg, vil vi med dagens produksjonstakt - og vi slipper å foreta restruktureringer - ha en bedre margin i år enn i fjor.

For Software Innovation er det særlig det viktige lisenssalget som har sviktet. Av de totale inntekter i fjerde kvartal 2002 utgjorde lisenssalget 13 millioner kroner, mot 48 millioner kroner i 2001. Konsulent- og tjenestesalget utgjorde til sammen 94 millioner kroner i fjerde kvartal 2002, mot 131 millioner kroner i 2001. Konsulentdivisjonen bidro med 59 millioner kroner i omsetning i kvartalet, sammenlignet med 85 millioner i fjerde kvartal 2001.


Bedrer kontantstrømmen

Software Innovation bedret kontantstrømmen i fjerde kvartal. Bedringen var på 7 millioner kroner, etter at 16 millioner kroner ble betalt ut i skatt.

Bedringen skyldes primært en positiv utvikling av kundefordringer, skriver selskapet i en melding. Det er også vanlig for selskaper som bygger ned virksomheten at kontantstrømmen bedres i en periode.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere