RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjenkestopp i to uker

Sist oppdatert:
Danmarkskroen får inndratt skjenkebevillingen i to uker. Det er klart etter at bystyret mandag kveld avviste klagen fra kroa.

Det var i mai i år at skjenkekontrollørene observerte det de mente var en overstadig beruset person få alkoholservering. Kontrollørene rapporterte det de mente var brudd på skjenkebestemmelsene, og byrådet vedtok i september at Danmarkskroen skulle straffes med inndragelse av skjenkebevillingen i to uker.

Ikke full, men syk
Kroen klaget imidlertid på vedtaket, som dermed havnet tilbake hos byrådet. I klagen skriver blant annet kroens advokat Erik Jønsson: «Det er noen få kunder som har fysiske problemer som gjør at de kan virke beruset. Dette har imidlertid ikke noe med stort alkoholinntak å gjøre. Danmarkskroen synes det er leit at man kan bli nødt til å avvise disse få personene som det gjelder, fordi bevillingen i motsatt fall kan bli inndratt.»

Fylkesmannen neste?
Argumentet vant imidlertid ikke gehør hos de folkevalgte. I midten av november ble klagen avvist i byrådet, og mandag kveld bestemte også bystyret at vedtaket blir stående. Siste mulighet for Danmarkskroen er nå Fylkesmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere