RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogbrann kostet fire brannmenn livet i Spania

Madrid (NTB-AFP): Fire brannmenn omkom og to fikk alvorlige skader under forsøk på å slukke en av flere skogbranner nordøst i Spania tirsdag.

Brannmennene var i ferd med å slukke en skogbrann i et fjellområde nær Tarragona i Catalonia, da vinden plutselig endret retning.

- De var godt forberedt, godt kvalifiserte og erfarne brannmenn, men mistet livet da værforholdene endret seg, opplyser lederen for regjeringen i regionen, Jose Montillo. Tilstanden er alvorlig for de to skadde brannmennene.

Store mannskaper har de siste dagene forsøkt å slukke flere skogbranner nordøst i Spania, der gårdsbruk er evakuert og flammene til å nå har rasert rundt 800 hektar skog og lyng.

Fly er satt inn i slukkingen, og landsbyen Horta de Sant Joan var tirsdag kveld truet. Også flere andre steder i Spania, der gradestokken krøp over 40 grader tirsdag, kjemper brannmannskaper mot flammene i knusktørt terreng.

En større brann nordøst for Madrid, som førte til evakuering av rundt 2.000 mennesker, var tirsdag under kontroll. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere