RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KIM JAE-HWAN (Afp)

Skrinlegger anti-krig-pakt

Sist oppdatert:
Paktens funksjon var å avverge mulige sammenstøt på sjøen mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Dette blir tolket som en hevnaksjon fra nordkoreanerne for å ha blitt beskyldt for å senke et sørkoreansk marinefartøy i april måned.

- Nord-Korea vil oppheve den bilaterale avtalen som ble etablert for å avverge mulige sammenstøt i det koreanske Vesthavet (Det gule hav), lyder en uttalelse som er frigitt av det statlige nyhetsbyrået.

Stanser all kommunikasjon
- I den forbindelse vil vi oppheve bruken av internasjonale maritime kortbølgesendere, og umiddelbart kutte kommunikasjonslinjen som ble opprettet for å håndtere en krisesituasjon, lyder uttalelsen.

Videre advarer Nord-Korea om at de vil angripe dersom sørkoreanerne krysser den omstridte grensen i Det gule hav, melder BBC.

Kutter alle bånd
Nord-Korea har også varslet at de skal kutte alle bånd til Sør-Korea. Sistnevnte har allerede innført handelssanksjoner som tilsvar på senkingen av marineskipet.

USA har uttrykt stor bekymring for eskaleringen i regionen, og har opplyst at amerikanske styrker i Sør-Korea er i full beredskap.

Nord-Korea og Sør-Korea er teknisk sett fortsatt i krig ettersom det ikke ble signert noen fredsavtale mellom landene da det ble innført våpenhvile i 1953.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere