RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuffende vekst i Norge

Sist oppdatert:
Bedringen i den norske økonomien var tregere enn antatt.

Bruttonasjonalprodukt for fastlandsøkonomien vokste med 0,3 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal. Dette bekrefter tendensen om at den norske økonomien ikke har blitt helt upåvirket av den internasjonale tilbakegangen.

Økonomene ventet på forhånd at BNP-veksten for fastlands-Norge ville ligge på 0,8 prosent i fjerde kvartal.

Det totale bruttonasjonalproduktet steg med 0,5 prosent i fjerde kvartal. For hele året sett under ett gikk BNP for både Norge og Fastlands-Norge ned med 1,5 prosent.

- Etterspørselsnedgang i både inn- og utland trakk aktiviteten ned i mange næringer. Eksportrettet industri og varehandel bidro sterkt til nedgangen i begynnelsen av året, mens forretningsmessig tjenesteyting trakk mest ned i andre halvdel av 2009. Økt aktivitet i offentlig forvaltning gjennom hele fjoråret dempet nedgangen i norsk økonomi, skriver Statistisk sentralbyrå.

Det har også kommet ny informasjon som krever at BNP for de foregående kvartalene blir revidert. BNP for Fastlands-Norge er revidert ned med 0,1 prosentpoeng både i andre og tredje kvartal. Den totale BNP er revidert ned med 0,1 prosentpoeng i andre kvartal og 0,3 prosentpoeng i tredje kvartal. Det er ikke gjort endringer for første kvartal.

Sesongjustert er BNP for Fastlands-Norge nedrevidert med 0,2 prosentpoeng i andre kvartal og tredje kvartal, og for hele Norge er BNP revidert ned med 0,3 prosentpoeng i andre kvartal og 0,4 prosentpoeng i tredje kvartal.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere