RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (AFP)

Skulle kutte millioner - fløy til Sør-Frankrike

Sist oppdatert:
Fylkestoppene satte seg på flyet til Den franske riviera for å diskutere hvor de skulle foreta millionkuttene.

To ganger de siste årene har den fylkeskommunale toppledelsen i Troms reist helt til Provence i Sør-Frankrike for å forsøke og kutte kostnader.

Les saken på nordlys.no og i avisas papirutgave lørdag

20 personer i fem dager
Et stort følge på bortimot 20 personer har i inneværende valgperiode reist to ganger til idylliske Les Arcs sur Argens, sør i Frankrike. Hele fylkesrådet og den administrative toppledelsen, pluss innleide konsulenter og foredragsholdere, har vært med på turene som hver har vart i fem dager.

Til sammen har de to reisene kostet nærmere 500.000 kroner. Formålet med turene har vært å granske seg selv for å spare penger.

Forsvarer tur
Pia Svensgaard (Ap) hadde vært fylkesrådsleder i halvannet år da den andre turen ble gjennomført i september 2010. Hun forsvarer bruken av offentlige midler til denne typen turer fullt ut.

– Når vi ender opp med å styre ned administrasjonen, som ikke er spesielt stor, med åtte millioner kroner, er dette riktig bruk av midler. Det er krevende å styre ned, flytte på folk og endre strukturer i en administrasjon, og vi fikk en veldig god prosess rundt dette, sier Svensgaard til avisa.

Les flere saker i Nordlys.no her

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere