RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik baker du foccaccia

Sist oppdatert:
Så du er lei grillmaten nå? Bak fantastisk brød med digg tilbehør i en fei!

(Womanweb.no): Lite er deiligere enn god mat når man sløver i solen. I disse tider går imidlertid engangsgrillene varmt, og når man har grillet unna alt som er mulig på tredje runden begynner man å bli litt lei kullstekt mat. Da er lite bedre enn noe hjemmebakt med godt tilbehør og pålegg til.

Foccaccia slår de fleste bakstene. Slik lager du det:

Tid: 50 minutter, ca 2 brød

Du trenger:

2 ts sukker

1 pakke gjær

2 dl lunkent vann

700 gr mel

1 ts honning

1 dl olivenolje

1 ts salt

Rør sukker, honning og gjær inn i det lunkne vannet og la stå i 10 minutter. Bland så dette med mel og salt til deigen henger godt sammen (legg til litt vann om nødvendig). Kna deigen i 1 minutt. Legg den så i en bolle smurt med olje og snu deigen litt slik at den er dekket i olje. Legg en våt klut over og hev i 30 minutter. Del deigen i to, trykk ut to flate (3 cm tykke) brød.

Pensle med olje og dryss over litt grovt salt. Du kan også legge på olivenbiter, tørkede tomater, salami, revet parmesan eller rosmarin. Stek brødet i 250 grader i 10–20 minutter.

Les også:

Penger som ”forsvinner”

Kle deg til varmen

Test deg selv

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere