RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(RUNE JOHANSEN/Bergensavisen)

Slik lever de sine liv

Sist oppdatert:
Familien Herland Iglesias bor på 35 kvadrat. Familien Lund har på sin side 500 å boltre seg på.

(SIDE2): Familien Herland Iglesias har helt bevisst prioritert det små – og de små.

Artikkelen er levert av BA.no

Maren Herland Iglesias er utdannet lærer, men har vært hjemme i permisjon de siste årene. Pablo jobber i butikk.

– Hovedgrunnen til at vi bor slik vi gjør er at vi har frihet til å velge bort barnehage de første årene til barna våre, og heller bruke vår tid på dem. Vi unngår dermed «tidsklemmen», og det er verdt hver kvadratmeter vi ikke har, sier paret.

Hjemmet til Herland Iglesias:

5545

– Jeg vet jo om mange som ønsker å være mer hjemme med barna, men som sier de ikke har muligheten. Prioritering, spør du meg, sier Maren.

- Les hele saken om familien Herland Iglesias her

– Vi har det som plommen i egget, vi! stråler Maren.

Trodde du at vi fikk stadig større plass? Siden 2006 har faktisk antall kvadratmeter per hode gått ned. Snittet er nå 46 kvadratmeter.

Bygget om hytte
Familien Lund kjøpte en liten hytte, og gjorde den om til en stor enebolig på til sammen 500 kvadratmeter.

– Ja, det er stort, men når jeg tenker meg om, er det faktisk ikke et eneste rom jeg ville unnvære, selv om noen sikkert kunne vært mindre, sier Kristine Lund.

Hjemmet til familien Lund:

5544

Hun bor i en moderne enebolig som mannen og byggmesteren Terje har bygget. De har tre barn og for tiden en au pair boende i huset. Likevel har de god plass til gjester. Huset i seg selv er 400 kvadratmeter, og med både garasje og utebod på 50 kvadratmeter, kommer de opp i et halvt tusen kvadratmeter bolig.

Familien kom fra tomannsbolig da de kjøpte hytten på 85 kvadrat på den romslige tomten i Repelen på Grimseid. Familien bodde i hytten mens de bygget drømmeboligen over.

– Vi har mange ting, og følte vi bodde i høyden da, sier Terje.

Han var bevisst på at selv om huset er stort, skal det ikke virke slik. Huset er derfor vridd litt, slik at man ikke kan se fra den ene siden til den andre. I tillegg er det laget en halvetasje mellom kjøkken og stueavdeling. Selv om det er god plass og høye vinduer, får man ikke noen ekkofølelse i hjemmet.

- Les hele saken om familien Lund her

– Jeg ville beholde det hjemmekoselige, så her er det ingen ballsaler, forteller Terje.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere