RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik velger du mat og vin

To nye hefter fra Vinmonopolet veileder vinkunder i villrede. Les tipsene her.

Mandag legger Vinmonopolet ut heftene «Vin og mat» og «Smak» i butikkene. Heftene er ment som tips til vinkundene om mat og vin og om vinsmaking.

– Det er et sug etter vinkunnskaper i butikkene våre, sier informasjonssjef Jan Egil Aase til TV 2 Nettavisen.

Lakris

Heftet «Smak» gir tips om hva du skal kjenne etter når du smaker på en vin. Leserne slipper å slite med eksotiske vinuttrykk som lakris, stall og animalske toner.

– Se, lukt og smak på vinen, og stol på din egen tunge, er gjennomgangstonen.

Thaikylling

Heftet «Vin og mat» gir tips om hva slags mat og vin som passer sammen. Her er tips til vintyper du kan servere sammen med thaikylling, torsk eller ostekake.

– Vi har stor tro på at det vil dekke behov hos våre kunder og samtidig friske opp kunnskapen hos våre ansatte, sier Aase.

Synker

Hensikten med heftene er å fokusere på kombinasjonen av mat og vin i stedet for alkoholinnholdet, hevder Aase.

Han avviser at hefter om mat og vin kan føre til enda høyere alkoholforbruk.

– Det samlede forbruket går ikke nevneverdig opp, selv om salget av vin går opp, sier Aaase, og peker på at brennevinssalget synker.

– Vi tror på det å knytte konsumet opp til mat og måltider, mener han.

Heftet gir ikke tips om enkeltmerker, bare om type vin. Selv er Aase Italia-fan for tiden.

– Favorittene endrer seg hos meg. Jeg smaker mye italiensk for tiden. Tidligere hadde jeg spanske som favoritt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere