RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig får forskningskontrakt i Japan

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet Smedvig har fått en intensjonsavtale på borerelaterte tjenester i Japan med selskapet Global Ocean Development
Intensjonsavtalen gjelder borerelaterte tjenester til dypvannsboreskipet og forskningsfartøyprogrammet Chikyu.

- Tjenestene omfatter oppfølging av ferdigstillelsen av fartøyets borepakke, assistanse i forbindelse med operasjonsforberedelsene, utvikling av testprogram samt personell til boreaktivitene, melder Smedvig.

Smedvig vil bidra med 8-10 spesialister i prosjektfasen og 45-50 personer i operasjonsfasen. Kontraktsverdien for den første delen av prosjektet er beregnet til rundt 20 millioner kroner.

Dypvannsboreseskipet Chikyu er under bygging ved Mitsubishi Heavy Industries i Japan og skal benyttes av Centre for Deep Earth Exploration (CDEX) i Japans program for havforskningsboring i det 21. århundre.

Boreskipet skal komme i drift i midten av 2005, og skal kunne bore på ekstreme havdyp på inntil 4.000 meter med stigerør og utblåsningsventil og på havdyp ned mot 7 000 meter uten stigerør.

- Dette er et spennende pionerprosjekt hvor vi får anledning til å ta i bruk vår dypvannsekspertise og etter hvert omfattende erfaring med boring på dypt vann. Det gir oss også en god mulighet til å være direkte involvert helt i forkant av utviklingen av ny boreteknologi på dypt vann, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig asa i en kommentar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere