RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Somalia-ekspert: Al-Shabaab frir til norsk ungdom

Oslo (NTB): Den islamistiske Al-Shabaab-militsen i Somalia bruker internett til å fri til ungdom i Norge, mener Somalia-ekspert Stig Jarle Hansen.

- Estetisk er Al-Shabaab veldig dyktige. De kommuniserer på internett på en måte som kan appellere til mange unge, sier Hansen til Klassekampen.

Han er førsteamanuensis i internasjonale relasjoner ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås og ekspert på Somalia.

Den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard ble første nyttårsdag utsatt for et drapsforsøk som det danske sikkerhetspolitiet PET mener en 28 år gammel dansk-somalier med forbindelser til Al-Shabaab sto bak.

Al-Shabaab hevder at dette ikke stemmer, men støtter mannens angrep på Westergaard.

Hansen sier at flere ledere i Al-Shabaab har bodd i Skandinavia i flere perioder. De følger også godt med i norske medier, og en opphausset stemning i Norge kan trolig brukes til å rekruttere norsk-somalisk ungdom til Al-Shabaab, mener han. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere