RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonderinger mellom Pan Fish og Cermaq

Det skal ha vært uformell kontakt mellom Pan Fishs hovedbanker Nordea og DnB og det halvstatlige fôr- og oppdrettskonsernet Cermaq
Sist oppdatert:
Det melder Dagens Næringsliv torsdag.

Det er med tanke på en fusjon av de to oppdrettsselskapene at bankene har hatt sonderinger med Cermaq, det opplyser kilder på sentralt hold til avisen.

Cermaq skal imidlertid ikke være interessert i en fusjon med Pan Fish før det havarerte oppdrettsselskapets balanse skrives ned med mellom to ot tre milliarder kroner.

Dette er noe bankene ikke ønsker, siden det vil bety milliardtap for deres engasjement i Pan Fish. Bankene vil dersom refinansieringsplanen i Pan Fish vedtas, kontrollere 65 prosent av aksjene i selskapet.

Cermaq forsøkte i fjor vår å fusjonere med Fjord Seafood, men planene gikk i vasken i innspurten.

Fredag avholdes den ekstraordinære generalforsamlingen i Pan Fish, hvor det er ventet at refinansieringsplanen vil bli godkjent.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere