RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sov mens Frontline gikk til himmels

Gjensidige NOR Equities medgir at de sov mens Frontline-aksjen dundret gjennom kursmålet. Men nå jekker de både kursmål og estimater solid
Sist oppdatert:
I en oppdatering i dag medgir Gjensidige NOR Equities at de sov i julen mens Frontline dundret gjennom kursmålet på 25 dollar (eller 23,7 justert for utbytte).

Men nå kommer de sterkt tilbake, og øker kursmålet til 31 dollar, eller 211 kroner. Anbefalingen er fortsatt kjøp.

Kursen er i dag på 185 kroner.

Samtidig oppjusteres inntjeningsestimatene solid. For VLCC-flåten justeres anslaget opp med 22 prosent, med 33 prosent for Suezmax og med 15 prosent for OBO-flåten.

På bunnlinjen venter Gjensidige NOR Equities et samlet resultat pr. aksje på 5,51 dollar for hele 2004 og 2,51 dollar for første kvartal.

I analysen vises det til oppjustering av global oljeetterspørsel, utsikter til ingen eller liten økning i OPEC-produksjonen de første tre kvartalene, lave oljelagre og fortsatt sterke tankmarkeder.

Meglerhuset tror også på et utbytte på over 2 dollar etter presentasjonen av fjerde kvartal.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 31 dollar (211 kroner)
Meglerhus: Gjensidige NOR Equities
Dato: 9. januar 2004

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere