RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Høyres påstand om at SV delvis ble stiftet på bakgrunn av et forsvar for Sovjetunionen, får SV-nestlederen til å se rødt.
Høyres påstand om at SV delvis ble stiftet på bakgrunn av et forsvar for Sovjetunionen, får SV-nestlederen til å se rødt. (Wikimedia Commons)

Sovjetunionen skapte bølger på Stortinget

Sist oppdatert:
Påstanden fra Høyres Øyvind Halleraker om at SV hadde sympatier med Sovjetunionen da forløperen SF ble stiftet, får partiets nestleder Bård Vegar Solhjell til å se rødt.

- Han bør dokumentere påstanden eller legge den død og maktesløs, krever Solhjell.

Torsdagens debatt om regjeringens utenrikspolitikk nådde ikke de store emosjonelle høyder før Halleraker grep ordet. Høyre-representanten slo ikke bare fast at SV ble stiftet på NATO-motstand, men at partiet også sympatiserte med Sovjetunionen, noe Solhjell gikk i rette med.

Bård Vegar Solhjell (SV).

- Hørte jeg rett? spurte Solhjell indignert, før han foreleste om partiets forløper SFs ønsker om en tredje vei i sikkerhetspolitikken – utenom stormaktene.

- Jeg greide tydeligvis å provosere Solhjell, men vi behøver ikke gå langt tilbake i stortingsprotokollene for å finne eksempler på SV-hyllest av sosialistiske regimer, sier Halleraker til NTB. Han ser ingen grunn til å beklage påstanden.

- Nei, men jeg skjønner jo at det er frustrerende for SV å se hvor viktig NATO er blitt for Norge og hvor mislykket det sovjetiske prosjektet var. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere