RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spis deg hot og slank

Her er oppskriftene som gjør deg varm i kroppen og slank rundt midjen. Heng på kjøleskapet!

(SIDE2): Er du klar for en sunn høst, men trenger litt kos på en trist gråværsdag? Lag deg en sunn suppe med godt brød til. Se oppskrifter fra Grete Roede her.

Potet- og purresuppe

4 porsjoner

1 1/2 liter buljong

4 poteter

1 purre

1 løk

1 gulrot

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 eggeplomme

Slik gjør du:

Rens poteter og grønnsaker og skjær dem i små biter. Kok dem møre i buljongen, ca. 10-15 minutter.

Mos grønnsakene til en glatt suppe med stavmikser eller i kjøkkenmaskin, og kok opp.

Hell av litt suppe og rør inn eggeplommen. Ha dette tilbake i suppen, men la det ikke koke, da vil suppen skille seg. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med finhakket purre på toppen, og ferske, grove rundstykker ved siden av.

Indisk kyllingsuppe

4 porsjoner

600 g kylling brystfilet

2 ss olje

1 løk

10 dl hønsebuljong

2 dl lettmelk

1/2 purre

2 gulrot

2 ts karri

2 ss mangochutney

2 ts Maizenamel

4 ss vann

2 appelsin

1 ts salt

1 ts pepper

Slik gjør du:

Skjær kyllingfileten i strimler og fres kjøttet et par minutter på middels sterk varme i olje.

Skjær gulrot i strimler og purre i ringer.

Kok opp buljong og H-melk. Rør inn mangochutney og karri og tilsett grønnsakene.

Rør maisennamel i kaldt vann og tilsett det i en tynn stråle mens du rører om. Kok suppen i ca 5 minutter.

Tilsett det ferdig stekte kyllingstrimlene og la alt trekke til det blir gjennomvarmt.

Smak til med saften av presset appelsin og salt og pepper.

Server med rundstykke til.

Soppsuppe

4 porsjoner

1 liter hønsebuljong

3 ss timian, finhakket

1 ss olivenolje

600 g sopp, div. sorter

3 båter hvitløk

1 dl matfløte 22%

1 ss sitronsaft

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

Slik gjør du:

Hakk hvitløk, timian og sopp, og stek det i en gryte med varm olje til soppen blir sprø og god.

Tilsett buljong og matfløte. Kok inn til suppen tykner litt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server gjerne suppen med litt hakket persille på toppen og med grovt brød til.

Minestronesuppe

4 porsjoner

600 g karbonadedeig

1 1/4 liter vann

2 vårløk

4 poteter

2 gulrøtter

1 stilk stangselleri

1 squash

1 løk

1 boks tomat hermetisk

160 g pasta, tørr

1/2 boks bønner røde

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss parmesan revet

Slik gjør du:

Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte med vann/kraft.

Rens og del poteter, gulrøtter, vårløk, squash og selleri i skiver. Finhakk løk. Ha grønnsakene over i gryten. Tilsett de hermetiske tomatene.

Kok opp og la suppen småkoke til grønnsakene er knapt møre.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Ha pastaen over i suppen sammen med bønnene. La suppen trekke til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med et dryss revet parmesan.

Følg Side2 på mobilen

LES MER HELSE HER

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere