RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanske Enrique Iglesias på konsert i Marbella i august.
Spanske Enrique Iglesias på konsert i Marbella i august. Foto: Jorge Guerrero (Afp)

Sri Lankas president opprørt etter Enrique Iglesias-konsert

Sist oppdatert:
Sri Lankas president Maithripala Sirisena er opprørt etter en konsert med Enrique Iglesias før jul og mener at organisatorene burde «piskes med giftige piggrokkhaler».

Iglesias holdt konsert i Colombo 20. desember og sjarmerte som vanlig den kvinnelige delen av publikum i senk.

Hylende jenter og kvinner av alle aldre stormet scenen for å kysse og klemme på den spanske storsjarmøren, mens andre kastet truser og BH-er på ham. Dette opprører president Maithripala Sirisena.

– En slik usivilisert oppførsel strider helt mot vår kultur. Jeg sier ikke at disse usiviliserte kvinnene som tok av seg BH-en skal piskes med giftige piggrokkhaler, men organisatorene av slike opptredener bør, sier presidenten.

Pisking med piggrokkhaler var en vanlig straffemetode på Sri Lanka i middelalderen, og brukes fortsatt som uttrykk for at noen fortjener streng straff.

Iglesias-konserten i Colombia var en del av popartistens verdensomspennende «Love and Sex»-turné.

Sri Lanka er kjent som et svært konservativt samfunn, der selv ikke gifte par skal vise følelser offentlig. Politiet har til tider pågrepet par som har kysset i parker og på strender. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere