RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stabile boligpriser i desember

Sist oppdatert:
Prisveksten på boliger er dempet, men det var likevel ingen nedgang i desember, viser fersk statistikk
Boligprisene falt med 0,3 prosent fra november til desember. Men korrigert for normale sesongvariasjoner, steg de 1 prosent, viser tall offentliggjort fredag.

Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk er et samarbeid mellom Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og FINN.no. Statistikken er utarbeidet av ECON Senter for økonomiske analyse.

Prisene i desember 2002 var 7 prosent høyere enn i desember 2001.

For 2002 som helhet var prisene 8 prosent høyere enn i hele 2001.

- Gjennom 2002 fulgte prisene et vanlig sesongforløp med sterk vekst de første månedene, en knekk i juli og svak nedgang fra august til desember, heter det i en pressemelding.

Årsveksten på 8 prosent er den samme som OBOS har kommet frem til i sin prisstatistikk.

First Securities skrev i sin morgenrapport i dag at de ventet en sesongjustert nedgang på 1 prosent fra november til desember, og en vekst i forhold til desember ett år tidligere på 5 prosent.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere