RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stakk ekskjæresten med kniv - fikk samfunnsstraff

Kvinne stakk ekskjæresten to ganger med kjøkkenkniv.

Etter en fuktig kveld på byen i fjor sommer stakk 23-åringen ekskjæresten to ganger med en 33 centimeter lang kjøkkenkniv, skriver Tønsbergs Blad.

Angrepet skjedde i mannens leilighet i Tønsberg sentrum, og hun kuttet ekskjæresten på venstre side av brystet og i høyre lår. En vekter som var i nærheten fikk satt håndjern på kvinnen, som like etterpå ble hentet av politiet.

Mannen ble - ufrivillig - kjørt i ambulanse til sykehuset, der han fikk sydd kuttene.

Spyttet på, fiket til og sparket politifolk

Kvinnen, som hadde høy promille, er også dømt for å ha spyttet en politimann i ansiktet da hun skulle inn i politibilen.

Dommen i Tønsberg tingrett inkluderer også et tidligere tilfelle av vold mot en offentlig tjenestemann, da hun tre uker før knivstikkingen hadde fiket til en kvinnelig politibetjent som var i ferd med å undersøke ID-kortet hennes - og sparket til henne da hun var på vei inn i glattcella.

Dette er forbrytelser som normalt blir straffet med ubetinget fengsel på cirka 7-8 måneder. Retten har imidlertid funnet ekstraordinære forhold som gjør at hun slipper å sone mer i fengsel enn de 30 dagene hun allerede har sittet i varetekt:

* Hun har tilstått alle forholdene.
* Hun har hatt en svært belastende oppvekst med en voldelig far.
* Hun har nylig startet rehabilitering, og har hatt en udelt positiv utvikling siden i fjor høst.
* Hun har et sterkt behov for behandling etter flere års narkotikamisbruk.

Veldig godt fornøyd

Disse forholdene gjør at retten er kommet til at mer tid i fengsel ikke er riktig straff for kvinnen. Tønsberg tingrett har derfor fastsatt straffen til fengsel i 30 dager, som allerede er sonet i varetekt, og 150 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på ni måneder.

Kvinnens forsvarer, Jon Anders Hasle, sier kvinnen er veldig godt fornøyd med dommen.

Les flere saker i Tønsbergs Blad

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere