RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil sliter med mer driftsstans på norsk sokkel

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Etter sammenslåingen mellom Statoil og Hydro har tiden med driftsstans på norsk sokkel økt betraktelig, ifølge Finansavisen. Statoil ønsker ikke å oppgi tallene.

Etter fusjonen i 2007 lå den såkalte oppetiden på 90 prosent, men siden da har den ligget mellom 83 og 85 prosent, skriver Finansavisen.

Ifølge avisa betyr dette 60 milliarder kroner mindre i inntekter sammenlignet med hva de ville vært hvis oppetiden hadde holdt seg stabil. Daværende ansvarlig for norsk sokkel, Tore Torvund, opplyste under en kapitalmarkedsdag i 2008 at målet var over 90 prosent oppetid innen 2012.

Overfor Finansavisen ønsker ikke Statoil å opplyse hva tallet for 2013 var.

– Vi kommuniserer ikke tall eksternt, men jobber kontinuerlig for å ha en høy produksjonsaktivitet på norsk sokkel, forteller pressekontakt Ørjan Heradstveit i Statoil.

Han trekker imidlertid fram at avvik på Snøhvit-feltet utenfor Hammerfest og skifting av stigerør på mange feltene som ting som har trukket produksjonen ned, men understreker at arbeidet med å øke effektiviteten er i ferd med gi resultater. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere