RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoils Algerie-kjøp i boks

Sist oppdatert:
Statoils kjøp av 49 prosent av BPs andeler i det store gassprosjektet In Salah i Algerie er sluttført, etter at EU nå har godkjent kjøpet
EU-kommisjonen har kommet til at kjøpet er i henhold til EUs regelverk. Dermed blir avtalen mellom Statoil og oljegiganten BP inngått i juni kommersielt gyldig.

Statoil overtar dermed 49 prosent av BPs andel i tørrgassfeltet In Salah og 50 prosent av andelen i gasskondensatfeltet In Amenas.

Begge avtalene er fra før godkjent av Sonatrach, Algeries statlige olje- og gasselskap i oktober. In Salah måtte i tillegg underlegges godkjennelse fra EU, som nå altså er på plass.

Avtalen må også godkjennes av det algeriske energi- og gruvedepartementet, Algeries tilsynsmyndighet for olje- og
gassindustrien.

Kjøpssummen for In Amenas ble betalt i oktober og for In Salah i desember. Avtalt kjøpesum for andelene i de to prosjektene er 740 millioner dollar.

Statoil får interesser på 31,85 prosent i kontrakten for inntektsdeling i In Salah og 50 prosent i kontrakten for produksjonsdeling i In Amenas.

Statoils andel av reservene på de to feltene er beregnet til brutto (equity) 944 millioner fat oljeekvivalenter. Dette tilsvarer 300-400 millioner fat oljeekvivalenter i nettoreserver (entitlement).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere