RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsråd pågrepet for korrupsjon i Irak

Bagdad (NTB-DPA): Iraks tidligere handelsminister Abdel-Falah al-Sudani ble lørdag pågrepet på flyplassen i Bagdad, mistenkt for korrupsjon, melder Al Jazeera.

Sudani tilhører statsminister Nuri al-Malikis Dawa-parti, og trakk seg som statsråd mandag etter at nasjonalforsamlingen anklaget ham for korrupsjon.

Abdel-Falah al-Sudani mistenkes blant annet for å ha stukket unna penger i forbindelse med et større program for import av matvarer til Irak, og for å ansatt slektninger i sitt departement.

Nasjonalforsamlingen skulle etter planen ha stemt over et mistillitsforslag mot ham torsdag, men statsråden valgte å levere sin avskjedssøknad før dette.

To av brødrene hans er også anklaget for å ha tatt imot millioner av dollar i bestikkelser i forbindelse med matvareimport. En av dem ble pågrepet da han forsøkte å flykte fra Irak og sitter i varetekt.

Transparency International rangerer Irak som verdens tredje mest korrupte land, bare forbigått av Somalia og Burma. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere