RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk vekst og marginpress for Synnøve

Sist oppdatert:
Meieriselskapet Synnøve Finden leverte sterk vekst i omsetningen i tredje kvartal, men lønnsomheten er ikke noe å skryte av. Les mer her
Meieriselskapet Synnøve Finden fikk i tredje kvartal driftsinntekter på 322,1 millioner kroner, mot 174,7 millioner kroner samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte på 3,9 millioner kroner mot 6,1 millioner kroner i tredjekvartal 2004. Årsaken til det svake driftsresultatet er at det er belastet med 5,3 millioner knyttet til virksomheten i Namsos samt tre millioner kroner til måltidsvirksomheten i Sverige.

I tillegg er Synnøve Finden fra 1. juli påført en konkurranseulempe på 7 øre pr liter melk tilsvarende 7-8 millioner kr på årsbasis. Sistnevnte forhold er nylig meldt til Konkurransetilsynet, melder selskapet i meldingen.

Driftsresultatet hittil i år er totalt belastet med 20,7 mill kr knyttet til etablering i Namsos og måltidsvirksomheten i Sverige.

Resultatet før skatt i kvartalet ble 8,8 millioner kroner mot 11,5 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere