RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Orkla

Sist oppdatert:
Industrikonglomeratet Orkla fikk et sterkt forbedret resultat i første kvartal og slo analytikernes forventning. Sjekk tallene her
Orkla fikk et resultat før skatt på 1,687 milliarder kroner i første kvartal mot 1,273 milliarder samme periode i fjor. Det var på forhånd ventet et resultat på 1,334 milliarder kroner.

Selskapet fikk driftsinntekter på 12,273 milliarder kroner mens de samme periode i fjor hadde driftsinntekter på 7,897 milliarder kroner. Det var ventet en noe høyere omsetning på konsensus.

Selskapets resultat før goodwill-avskrivninger, skatt og finans endte på 1,128 milliarder kroner mot 513 millioner kroner samme periode i fjor.

Det var særlig innen investeringsområdet det var sterk fremgang og divisjonen hadde i kvartalet et høyt bokført resultat fra realiserte porteføljegevintser og salg av eiendommer i Oslo.

Investeringsporteføljen hadde pr. 1. kvartal en avkastning på 8,4 prosent, og verdijustert egenkapital økte med 1,2 mrd. kroner i kvartalet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere